söndag 12 mars 2017

TURKISKA POLITIKER...

Att turkiska politiker kommer till demokratiska länder där det bor turkar med turkisk rösträtt, kan man faktiskt ifrågasätta. 

En stor del av röstberättigande turkarna har ju flytt Turkiet för att det inte var demokratiskt. Men en del har ju också fått högkvalificerade jobb i våra demokratiska länder. Då det gäller valtider blir många människor hetlevrade och utåtagerande vilket kan skrämma många vanliga infödda medborgare i våra demokratiska länder.

Men sen så är det ju så här att vad dom turkiska politikerna nu reser runt om i världen och propagerar för är att folket och övriga politiker i Turkiet ska få mindre makt och all makt ska utgå ifrån president Edrogan och hans familj för all framtid. Samtidigt vill Turkiet bli medlem av EU ett demokratiskt organ där folket är en del av makten. Och det är här det blir en skarp skiljelinje mellan nuvarande Turkiets ledning och dom demokratiska länderna.

Vi europeiska länder med riktig demokrati förstår vi inte varför turkarna i våra länder med rösträtt i Turkiets stundande val att dom har rätt att säga sin åsikt det är ju bra. Och väljer att gå till ett diktatoriskt styre då dom själva bor i ett demokratiskt land i och med att dom med sin rösträtt ger all makt till Erdogan och hans familj. 


Så från en sidolinje då man observerar detta blir man lite fundersam var flytta och söka sig till ett demokratiskt land då man vill sitt hemland styrs av en enväldig härskare och hans familj för all framtid. Utifrån vad som gynnar han och hans familj. Det är därför man blir lite förvånad av vad turkarna i våra länder väljer på deras röstsedel. För dom behöver inte följa varenda politisk pekpinne Turkiets ledare säger, utan har sin demokratiska rösträtt att säga till familjen Erdogan att Turkiet ska ha fortsatt demokrati och därmed lättare kunna bli medlem i en demokratisk organisation. 

Men man inser också att man har olika värderingar på demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar