lördag 18 mars 2017

TRUMP & MERKEL...

Trump är verkligen USAS  labila president kan man lugnt säga. Då hade han Angela Merkel på plats ansikte mot ansikte så väljer han att gå till attack mot Tyskland efter honom återvänt till Tyskland.

Snacka om ett ryggradslöst kräk med 40% i skulder av sin så kallade förmögenhet.

Fakta 1: Det var George W Bush republikan som fick för att ta för sig av Iraks olja och skaffa USA sig rättmätig betalning för assistans av avskaffa diktatorer. Olja till sin familjs oljebolag och från Afghanistan 2 stycken miljardgruvor som USA total kontrollerar och endast har USA personal, det ansåg George W Bush staten kunde få för att USA gjorde ett försök med övriga NATO länder få bort talibanerna från Afghanistan. vilket misslyckades.Men flera NATO länder ställde upp i kriget i Irak med stora humanitära förluster. På det så anställdes dödsgeneralen som skapade större hot mot soldaterna med att få dom försmådda att tortera Husseins soldater.Med förödande resultat.
Det kostade EUROPA länder en hel del pengar att assistera USA för vad dåvarande president ville ha. Inte skällde vi på USA även om det sved i våra statliga plånböcker.

Fakta 2: Nu senaste året har Vladimir Putin tagit över Syrien med sin militärmakt men också fört oligarkstyre med allt vad det innebär. Oligarkerna uppför sig inte annorlunda utomlands där Putin har fått flygbaser för sin militär. Vilket innebär att Putin och hans oligarker där dom nu intar olika länder kommer att plundras och oligarkstyras på det enda sätt tydligen Kreml eliten känner till. Och det gör han med Donald Trump och större delen av republikanernas välsignelse. Bara den ryska banken nu avskriver hans lån som KINA tydligen gjort för att inte hamna i handelskrig med USA. Sen har ju Putin inga direkta skrupler då det gäller att döda människor i och med att han och ryska militären hjälpt al-Assad att döda så många civila ur oppositionen. Vilket har fått mängder av människor lämna sina företag och hem för att fly massmorden och dom som inte kunde fly .

Fakta 3: al-Assad och Putin behöver terrorgrupperna att under rådande kaos och elände ,kan oligarkerna härja fritt. Därav att dom skiljer sig åt från USA vilka dom nu anser är terrorgrupper. Men där Putin och hans oligarker etablerar sig utbreder sig en djuplodande kriminell  korruption som endast oligarkerna tjänar ekonomiskt på. Och där lagar och statliga institutioner är djuplodande dysfunktionella. Precis som i Ryssland.

Fakta4: Ord kommer inte att bita på den dysfunktionella Kreml eliten om att dra sig tillbaka från nordöstra Ukraina, utan det måste komma till en militär kraftmätning, det är tyvärr det enda Putin nu förstår:- dra sig tillbaka från Ukraina. 

Det är det enda som Donald Trump och dess militär nu kan vissa styrka mot och för Putin och inte som han anser en verbal uppkäftig mes. För att få respekt och anses som stark måste man också ta ledningen då det verkligen behövs och det har verkligen inte svagsinta affärsmannen Donald Trump. Och då det gäller Ukraina behövs det, för ju fler ställen det är krig på ju mindre marknadsandelar för dom amerikanska företagen i EUROPA och dit räknas Ukraina och Vitryssland.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar