onsdag 15 mars 2017

RYSKA OLIGARKERNA 2017...


Dom ryska oligarkerna börjar nu alltmer ta pengar till sitt lyxkonsumtion av dyr mat, höga kostnader för sin palats på 1000 kvadratmeter och uppåt, lyxbåtar, importerade viner, importerade ostar och sina resor till olika spaanläggningar runt om i Europa. Och säger det är sanktionerna som gör ryska folket fattigt och både oligarkerna och ryska befolkningen lider ekonomiskt. 

Man sänker pensioner, statliga löner, drar in på olika bidrag som dom fattiga behöver och lägger dom skatteökningar från medelinkomsttagarna och småföretagen och medelstora företagen på oligarkernas miljonkostnader månadsvis på varje oligark palats, lyxbilar och jetplan. Stor del av dom ryska börsföretagen har lån som är betydligt större än profiten. Och har 5 gånger större lön än USAS största börsnoterade bolagschefer och ägare har i årslön. Och större inkomster har dom skaffat sig med sänkningar av löner och statliga skatteökningar och nya avgifter tillkommit dom vanliga ryska befolkningen.

Men nu har oligarkerna inklusive Vladimir Putin och hans KGB kompisar inte betalat nån inkomstskatt, förmögenhetsskatt, bilskatt, bilförsäkring, drift , underhåll, reparationer av sina palats och sina inköpta utlandsfastigheter alla dessa pengar tas ur statens kassa och allt fler människor får lämna sina hem och försätta sig i konkurs. Allt under glada hurrarop från oligarkerna för då blir det mer pengar åt oligarkerna.


Så om nu Trump med sitt kabinett och republikanerna skulle häva sanktionerna ska dom ha klart för sig. Statens kassa kommer inte att fyllas på för att tillföra pengar och skaffa bostäder åt dom fattigaste och nyblivna hemlösa som nu ökar i antal för varje månad som går.

Gör man affärer med dessa oligarker belönar man deras cyniska arroganta sätt, för en sak är klar gör dom detta mot 98% av ryska befolkningen kommer dom att göra likadant mot Trump och hans Wall Street gubbar utan minsta tvekan.

Så i det fallet är gubbarna från Wall Street och Rysslands 100 rikaste oligarker på samma låga nivå och synsätt på den vanliga befolkningen. Det är väl därför man längtar efter att slå sig ihop med sina ryska gelikar på mer än ett sätt så att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar