onsdag 15 mars 2017

PÅGÅENDE FUKUSHIMA KATASTROF...

Att vi har en stor pågående miljökatastrof har som hamnat i skymundan kan man lugnt säga.

För ett år sedan så hade man en vattengenomströmning genom den oskyddade kärnreaktorn 3600 liter om dygnet. Men det var före dom sista jordbävningarna Japan nu haft senaste året. Men det är extremt högradioaktivt på kärnkraftsverkets område. Nu verkar dom har kommit på en tillfällig lösning att frysa in hela reaktorn i en iskub.

Då är min undran man kan ju inte frysa is under vatten för med dom vatten strömmar som passerar reaktorn kommer den att gröpa ur iskubens grund med genomströmmande havsvatten särskilt sommartid. Och det kommer ju att behövas mycket energi att hålla den gigantiska iskub frusen året runt. Kommer Rosatom att bistå med lösningar på deras skapande av kärnkraftsverk.  För som tillverkare borde man också bistå med problemlösningar på som kan uppkomma. Det borde ju ligga i producentens intresse för att få en säker och trovärdig produkt på världsmarknaden, särskilt eftersom den är extremt hälsofarlig.

Men det blir ju tillfälligt mindre vattenströmmar med den högradioaktiva tillskottet som påverkar dolt våra olika länder med uppkomna cancerfall i havsdjur och människor. Havsdjuren som valar, delfiner och till och med hajar väljer då oftast att strandsätta sig själva och dö. För på det sättet varna befolkningen av vad som håller på ske i vår värld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar