fredag 24 mars 2017

SVERIGES EXTREMA HÖGA FART...

Det är väl bra att regeringen vill börja att befolkningen har mer miljövänliga fordon. Men chockhöja skatter på Sveriges fordonsflotta så snabbt är extremt dålig planering och försätter stor del av befolkningen i en ekonomisk knipa.

En laddningsstation för elbil för lägenhetsinnehavare vare sig det är insatslägenhet eller hyresbostad kostar det per lägenhet och fordonsinnehavare 80 000 kronor sen tillkommer kostnad för laddningen av bilen utanför vanliga elkostnad för bostad. 

Laddningsstation för villa kostar 145 000 kronor i installationskostnad sen kostnad för köpa av elen av bilbolaget utöver ordinarie kostnad för elen för bostaden.

Laddningsstation för lantbruksfastighet blir närmare 500 000 kronor i installationskostnad för dom olika fordon man har i arbetet med jordbruket och sen tillkommer kostnad för el laddningen per månad från elfordonsföretaget utöver ordinarie elkostnad för jordbruksföretaget.

Ska man göra såna här saker, krävs det en ekonomisk planering för att folk ska överhuvudtaget få råd med miljövänliga bilar och hinna ställa om utan att hamna i ekonomisk knipa.

Så ett gott råd till Sveriges politiska miljöaktivister ställer om i måttlig fart så vanligt folk hinner med att ekonomiplanera utan att gå i ekonomisk konkurs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar