tisdag 28 mars 2017

NYA SKELLEFTEÅ FÖRETAG...


Det är roligt att se Skellefteå kommun där jag bor satsar på ungdomar och deras företagsprodukter. Dom ger ett starta eget kapital så dom har grunden till att driva företag.

Det är ungdomar som har olika bakgrund och kommer ursprungligen från olika länder. Så företagens olika kundmål varierar vilket gör det lättare för stabilare företag även om en del företag är säsongsföretag. Men därifrån är det ju lättare att kunna utveckla företaget.

Skellefteå har pensionerade företagare som företags mentorer som också finns till för andra vuxna som kanske vill påbörja ett eget företag i medelåldern. För det är aldrig försent att byta karriär och starta eget. Särskilt efter man gjort en ordentlig marknadsundersökning så man vet vad som efterfrågas. Och som gör att det blir en viss efterfrågan på personal men sen har det ju kommit till företag med väldigt få anställda men med mycket teknik som gör jobbet istället för människor. Så i Skellefteå och ett par kommuner runt om har arbetslösheten minskat och man har börjat efterfråga personal på vissa yrkesområden där det krävs att mänsklig personal gör jobbet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar