fredag 31 mars 2017

PUTINS RESOR TILL NORDKOREA...


Jag trodde Vladimir Putins resor till Nordkorea för att träffa Kim var att tala pojken till rätta då det gäller användandet av kärnvapen och kärnvapenmissiler, men inte.

Putin resor till Nordkorea har varit för oligarkernas räkning att skaffa gratis arbetskraft till byggandet av fotbollsstadion för världscupen 2018. Hittills har bygget kostat 1,5 miljarder USA DOLLAR och då har inte bygget blivit färdigt. Ni minns väl att Sortji kostade över 1 BILJARD USA DOLLAR då det byggdes.

Förut hade dom billig kinesisk arbetskraft nu har dom gratis arbetskraft åt oligarkerna Kremls inre cirkel, så det blir mer pengar från statens kassa ner i oligarkernas plånböcker.

Fast ur en statsekonomisk synvinkel hade det varit mer lönsamt att ha rysk arbetskraft. För inkomsterna från oljan och gasen går ju nu direkt till statens kassa och från statens kassa direkt ner i oligarkernas privata plånböcker. Hade dom haft rysk arbetskraft hade dom pengar till sjukvård och bättre standard på sjukhusbyggnaderna för det vanliga folket. För dom har ju byggt ett special lyxigt sjukhus med det senaste för några hundra miljoner USA DOLLAR endast för oligarkerna. Men också haft pengar till att betala löner till sina soldater och lärare, poliser och tull. Ja listan kan göras lång.

Visst förekommer här i Sverige i åkeri branschen att utländska transportörer tar över vissa sträckor för dom ligger under i anbud. Men nu börjar dom svenska åkerierna och chaufförerna säga ifrån och budskapet har även kommit fram till kunderna. Så en viss vändning börjar nu ske i och med att skattepengarna cirkulerar i Sverige och därmed bidrar ekonomiskt till skola, sjukvård, polis, tull och militär. Det är bara i byggbranschen det förkommer utlandsföretag på grund av prispressen men våra fackförbund jobbar för dom utländska arbetarna och stöttar upp så dom får en anständig lön, särskilt för syd Europa och låglöneländer.

Nu såg jag på Twitter att socialt utsatta Moskvabor har blivit plockade och tagna som gratis arbetskraft till syd Ryssland och jobbar gratis med att tillverka tegelstenar.

Då man trodde botten var nådd för vad Putin tillåter oligarker i olika ekonomiska nivåer göra mot extremt fattiga ryssar så överraskar verkligheten med en ny ytligare låg lägsta nivå av cynisk förtryckarbeteende. När ska detta oligarkiska storhetsvansinne ta slut innan oligarkerna dräpt samma antal ryssar som al-Assad dräpt sunniter i Syrien. Hitler dräpte 1000 000 judar,undra om Putin, al-Assad upp i lika mycket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar