tisdag 24 maj 2016

DAGENS INDUSTRI...

Idag tänkte jag ta upp företagande. Dagens företag är mer datatekniska och behöver inte lika mycket personal. Och med det är det både positivt och negativt.

Positivt för hälsofarliga jobb som urangruvor, arsenikgruvor med mera.
Positivt för då behövs inte byggas upp en stor lönebas för mänsklig personal utan ett mindre startkapital.

Negativt för om vi inte har människor anställda så får vi heller inga direkta skatteintäkter och ingen direkt köpkraft för våra produkter företagen producerar. Men att allt fler bolag kan jobba enbart med robotar det kommer vi alla få acceptera. Det har ju varit på bordet om medborgarlöner för dom som aldrig kommer få jobba. Och det måste vi börja inse vårat samhälle från förr finns inte kvar utan utvecklas på ett helt mer högteknologiskt område så vi får göra om våra statliga ekonomiska planeringar för våran befolkning på ett helt nytt sätt. Där såklart det finns en stor grupp som kommer att leva på dessa medborgarlöner. Och dessa medborgarlöner måste ju vara på en nivå man kan leva på.

Och med den teknik som utvecklas och införlivas i våran industri måste vi vara medveten om att dagens ungdomar kanske aldrig kommer i närheten av en fast anställning. Men vi kan ju också bestämma oss för att begränsa vilka yrkesområden vi ska robotisera så att det finns en någorlunda efterfrågan på mänsklig arbetskraft. Sen gäller det ju att hitta på att folk som inte kommer ut på den allmänna arbetsmarknaden får möjlighet att känna sig nyttig periodvis med nåt att göra, för det är ett behov vi alla har som ett roterande schema. Så reduceras behovet av droger och risken för kriminalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar