lördag 7 maj 2016

POLSKA KYRKAN...

Jag trodde att den statliga kyrkan värnade om dom svagare i vårt samhälle. Dom som råkat illa ut.  Den kvinna som blivit våldtagen och blivit ofrivilligt gravid med våldtäktsmannens barn har det nog jobbigt att ta den hälsomässiga baksmällen som kommer med en våldtäkt om det så skett en gång eller under flera år. Det är faktiskt någons dotter, syster, syskonbarn som blivit våldtagen och fysiskt kränkt. Det borde politiker, poliser, bror, syster, föräldrar och släkt inte skuldbelägga den våldtagna kvinnan med att tvinga den våldtagna kvinnan föda våldtäktsmannens biologiska barn.

Varför belöna våldtäktsmannens olagliga agerande och straffa kvinnan för att inte hon hade styrka att stoppa våldtäkten ? Sen dom manliga präster som är 60 år och uppåt ser nog inte vilken tuffare verklighet i vår värld dagens kvinnor har ,än vilket land dom kommer ifrån och än vilken religion dom har. Att värna om kvinnans rätt att bestämma över sin kropp har inget med religion att göra utan med att ha demokrati och bygga upp en mer laglig och rättvis värld för våra döttrar och kvinnor. För kvinnor är 50% av jordens befolkning och ska också speglas i vårt samhälle på en rad olika yrkesområden

I svenska kyrkan håller vi på traditioner men kyrkan hänger med i dagens samhälle med att värna om dom utsatta i vårt samhälle och skyddar människor på grund av olika orsaker som våldtäkt,hot, misshandel o s v. Men vi har ju också en spegling i vårt samhälle i och med att det är 50% kvinnor med kvinnliga biskopar och präster i svenska kyrkan. Det är att i praktiken att visa dom minderåriga flickorna i vårt samhälle att vi värnar om deras framtida trygghet.

Sen finns det ju kvinnor som blivit gravida frivilligt men sen insett att dom inte har ekonomisk bra plattform för att föda barnet utan vill göra abort och sen vid bättre ekonomiskt läge åter bli gravid och föda barnet under bättre förutsättningar. Och i och med att vi nu lever med EU:S ekonomiska arbetspolitik med osäkrare anställningar gör att det som ser ljust ut ekonomiskt kan på ett par månader bli ekonomiskt ohållbart med arbetslöshet. Så på 20 års tid har det blivit mer flexiblare arbetsmarknad som gör livet för både äldre och yngre allt otryggare från en ekonomisk synvinkel.

Sen kan politikerna fråga sig vad skulle jag vilja ge min dotter, brorsdotter, systerdotter, syster för framtida trygghet ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar