lördag 14 maj 2016

DROTTNING KATARINA II AV RYSSLAND & PUTIN...

Man kan inte påstå att Vladimir Putin är nån direkt manlig kopia av drottning Katarina II av Ryssland. Okej hon var grym och aggressiv härskare och hatisk mot omgivande länder. Men idag är det inte en produktiv politisk styre att ha som president. Ukrainarna minns tillbaka under tiden då Stalin var president och inser som så många andra att återigen Krims svar på våra zigenare har återigen kränkts och körts bort från mark som flera generationer växt upp på. Så några omkring flyttande människor är det inte frågan om, utan bofasta.

Varför drottning Katarina II av Ryssland är min favorit är för att hon som kvinna tog plats in ett manssamhälle och bad inte om ursäkt för att ta plats. Och då under rådande omständigheter passade hennes agerande men idag skulle hon ha brutit sönder helt landet Rysslands affärsförtroende med omgivande länder snabbt. Nu har vi ju högre tolerans nivå än då drottning  Katarina II av Ryssland regerade.

Melodifestivalen visade dom gamla politiska ledarna att folket och med ungdomen i ledning att krig i Ukraina och Syrien måste få ett slut. Men det visades på att fredligt och kreativt sätt. Men poängen borde ju få Putin att inse han har gått för långt. Förutom att dom har DAESH emot sig har nu även Al Qaida slutit upp mot Putin och al-Assad. Och tyvärr verkar att som att han kommer att repetera samma misstag med Afghanistan som med Syrien. Men enda skillnaden är att dom har 2 militära flygbaser där med al-Assads tillstånd. Om dom hade tidigare gjort smart politiskt sorti och insett att al-Assad har på egen hand bränt sina chanser att vara i ledande position även i framtiden och gått som Iran och gjort smart politisk var för att säkra sin politiska position i Arabförbundet vilket inte al-Assad överhuvudtaget tänkt på.

Drottning Katarina av Ryssland hade inte dessa vapen så dom skapade inte så stor skada och djupa själsliga ärr som Ryssland gör nu mot dom utövar sin så kallade makt mot omgivande länder, jag kallar det diktatorisk oligark makt som är mer åt maffia sätt att göra affärer på mer än demokratisk laglig affärsetisk kodex. Det får nog folk  att vända sig från ryska affärer framöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar