fredag 6 maj 2016

RYSSLANDS FÖRLÄNGDA VAPENVILA...

Det är nu Rysslands ideologi visar sig helt skilt från övrigas synsätt på vapenvila. För Ryssland har bara ingått fredsavtal i ALEPPO men inte i övriga Syrien. 

Vladimir Putin Rysslands president har vad jag nu insett skapat en säkerhetszon runt sig själv. Rysslands nya lagar skapar skydd mot vad han nu gör. Krigsbrott mot mänskligheten i norra Syrien bland annat. Därför har han också skaffat sig en arme på 500 000 militärer som ska skydda honom i Kreml palatset mot dom internationella lagars långa arm. På samma sätt tänker Bashar al-Assad bygga upp sig makt i Syrien igen trotts alla fagra löften till FN och Arabförbundet. Utan att veta vad Putin tänkt göra så tänker Turkiets president Erdogan också stärka sin makt.

Vilket gör att FN som organisation ser vag ut. I och med att USA är jävig så borde ju logiskt USA och Ryssland åka ur säkerhetsrådet och nya länder träder in inklusive representant för NATO. I och med att dom inte direkt samarbetar med NATO trupperna i Syrien är för att al-Assad fruktar att befolkningen i dom olika grupperna ska sluta sig samman precis som i Irak och han ser det som ett dödshot för han och hans familj. Vare sig han bombar dom eller inte så är folket i dessa länder extremt krigströtta. Dom grupper som nu slåss därnere slåss om makten över oljan och gruvorna. Det kommer att ta lång tid innan freden infinner sig i Syrien och Irak Men även Jemen. 

Men kan Ryssland frångå dom oetiska besluten som är internationella krigsbrott lagligt sett så borde han ju också inse att han är avslöjad och måste ta konsekvenserna. Som man säger gör inte brottet inte kan ta straffet. Antingen vad naturen eller lagen bestämmer. Detta gäller också Bashar al-Assad och Vladimir Putin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar