måndag 16 maj 2016

RYSSLAND & UKRAINAS BIDRAG I MELODIFESTIVALEN....

Nu kommer Rysslands politiker med i debatten om Ukrainas vinst i melodifestivalen. Att skylla Europa att politiskt ta parti för Ukraina är faktiskt att ta det för långt.Ryssland är nog mer gröna av avund för att dom inte kan berätta en liknande gripande historia.

Faktiskt om man lyssnar på bägge bidragen utan att se scenografin så berör för min del Jamala mer är ryska bidraget gjorde. Ryska bidraget var tekniskt avancerat och skickligt gjort. Men Jamalas sång var mer gripande med att hon sjöng om sin mormor och släkthistoria. Sen kan hon ju faktiskt jämföra 1944 med Rysslands övertagande av Krim. Då som nu förvisades tatarerna från deras egendomar för att ryssarna ansåg sig ha mer rätt till mark som tatarerna haft sen 1800-talet. 1944 förvisade Stalin tatarerna till Asien men sen fick dom på 80-talet komma tillbaka till sin ursprungsmark för att åter landsförvisas för att Putin och hans grupperingar ansåg dom behövde marken mer för krigsstrategiska och hans kriminella motorcykelgäng. Hans kriminella drömland vilket också håller på bli verklighet i Syrien.

Sen har nu Ryssland företagit sig rätten att bestämma över andra länders mark och har mage att känna sig förorättad om man nekar dom tillträde till ens egen mark. Snacka om att vara en obstinat mobbare av större modell. Såklart dom drabbade säger såklart ifrån då dom har fått nog. Men gjordes det mer kulturellt och det borde få ryska ledningen att inse man kan inte kränka andra länder utan att dom drabbade kommer förr eller senare berätta den rätta och ärliga versionen av vad som verkligen hänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar