söndag 29 maj 2016

RYSSLANDS LÅSNING I SYRIEN KONFLIKTEN...

Man tycker ju att med en rysk premiärminister som Dmitry Medvedev så borde Ryssland kunna vara mer flexibel i frågan om vilka som ska godkännas sitta med i Syriens nya regering.  Men den ryska sidan som håller envetet på al-Assad visar mer låsning och förlängning av kriget i Syrien även om den kommer att bli en ekonomisk överbelastning för FN:s flyktingsektor och EU ländernas statsbudgetar. 

Visar mer på en oekonomisk icke intelligent rysk politisk styre. Vilket gör mig besviken med tanke på vilken affärsintelligens ryske premiärministern besitter och med tanke på vilken sund reaktion dom olika statsledningarna i EU länderna finner Ryssland som en aggressiv oönskad affärspartner. Nu har FN och arabförbundet böjt sig färdigt för Rysslands låsta Syrien politik, nu är det hög tid för att Ryssland och särskilt al-Assad inser att hans tidsglas kommer bara att räcka 18 månader, har Iran insett det borde det vara enkelt för al-Assad och Ryssland att inse det fullbordat faktum. För att al-Assad och Ryssland bombat ut flera städer där den politiska oppositionen befunnit sig och sen förväntar sig och bli behandlad med respekt visar mer hur långt ifrån verkligheten man befinner sig. En del av oppositionen, al-Assad och Ryssland har begått allvarliga krigsbrott man inte kan bortse ifrån. Men det tar man itu med senare, fokuseringen borde vara på att få till en mångfalds regering som baserar sig på landets befolkning före Ryssland och al-Assad's regim bombade och tvingade massor på flykt. 

Men denna låsning ger också en öppning i Ryssland och al-Assad's svaghet, inkompetenta till att på militärsektorn samarbeta med Usa i Syrien bland annat ger en god och stark öppning för att Al Qaida etablerar sig i Syrien tillsammans med DAESH. Från en objektiv med en starkt fredsbevarande synvinkel borde Usa och Ryssland inse att strategiskt och ur ekonomisk synvinkel samarbete mellan dessa länder försvaga med effektivitet Al Qaida och DAESH härjningar i Syrien och Irak. Men den ryska manlige prestigen går före den pragmatiska mer flexibla produktiva politiska lösningar. 
Och Putin verkar mer fokuserad på att med kaoset i Europa, Ukraina och i arabregionen så slipper oligarkerna ta itu med den statliga ekonomiska katastrof Rysslands 100 oligarker orsakat, som nu väntar om hörnet. Frågan är bara hur våldsamt och dödligt avslut Putin vill har på det oundvikliga som måste göras. som det verkar vill oligarkerna gör avslutet ovärdigt. jag som hade hoppats på ett mer värdigt och mer fredligt slut på Putin och hans KGB kompisars destruktiva affärspolitik för ryska staten och den ryska befolkningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar