måndag 23 maj 2016

GREKLANDS SKULD....

Om man ser på vilka Grekland är skyldig pengar så blir jag frågande till hur ser dom på den långsiktiga budgeten.  Att låna för att betala lån och låna för betala räntan på det man åter fått nödlån för, är inte det att fördjupa och öka skuldberget. Man säger att man måste nu på den privata sektorn sätta ett skuldtak för oss väljare men på den statliga statskassan gör man det motsatta. Ger inte det dubbla budskap till dagens ungdomar som också är politiskt medvetna.

Om man bara ser ett visst sätt att lösa Greklands skuldkris och en del andra länder och envisas att låna fast länderna i € så kommer det inte att bli en lösning utan ett gigantiskt problem landet aldrig kommer ur.

Utan olika lösningar för olika EU länder och att EU som union håller på att utvecklas till nåt positivt eftersom tiderna och världens händelser för in oss i en helt ny verklighet. Man måste se vad landet exporterar och importerar, om man väljer en självständigare väg men vill behålla den öppna handelsvägarna och affärskontakterna så tycker jag det inte ska komma några domedagspredikningar om att det är slutet på EU. Det är bara en nödvändig förändring som dagens verklighet kräver och det är ju faktiskt öppet sen att återgå till ett mer realistiskt EU gällande handel, utbyte av information i polissektorn gällande en rad olagliga områden, m m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar