onsdag 11 maj 2016

ISRAEL & PALESTINA...

Sen diskuterades i riksdagen Israel & Palestina frågan och där var det som vanligt repetitioner från gamla tider. Att Israel skulle hålla ansvarig för att hålla freden. Och minska bosättningarna.

Denna markschism har pågått över 70 år,det börjar bli väldigt tjatigt. Att det ska bli en 2 statslösning ska inte vara nån direkt chock för varken FN, EU,Israel eller USA. Jag tror faktiskt bägge sidor är direkt krigströtta vid detta laget. Hur många fler generationer ska få ärva hatet över striden av markområde? 

Man kan faktiskt bo sida vid sida och för dagens barn för deras skull lägga den dödliga schismen ned i graven. Och dom gamla ledarna kan faktiskt sluta tänka egocentriskt och för barnens skull lägga prestigen åt sidan. För man tycker vid alla dom dödliga strider som pågår i länderna runt om så borde Palestina och Israel slå sina påsar ihop för att inte DAESH eller Al Qaida kan etablera sig i nuvarande konflikt kaos, som dom gjort i Syrien,Irak,Afghanistan och Jemen. För att nämna några.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar