lördag 28 maj 2016

TRUMPS MILJÖPOLITIK GYNNAR KINA...

Donald Trump har bestämt sig för att göra USA den största nation med företag som förorenar miljön. Okej, att hålla igång en kolgruva med minskad efterfrågan från kunder med kol som värmekälla. Elda med kol gör att barn utvecklar astma och gruvarbetarna får kollungor men det har väl den rika affärsmannen tänkt på hur lågavlönande gruvarbetare ska klara av dom sjukdomar kolet ger för om inte dom har råd med mediciner och behandling, men det  har väl den rike affärsmannen tänk ut att amerikanska mellan och låglönearbetarna ska ta den kostnaden i skatten. För dom stackars miljardärerna som äger kolgruvorna har ju inte råd med skatt.Dom som Donald gillar ju brevlådeföretag där vinsterna hamnar i skatteparadis.

Men det blir det blir ju bra han kör sin vanliga affärstaktik ger stora löften som sen blir en smula likt vad han lovat. Men det finns ju en fördel, Kina kommer att bli bättre på miljövänlig el jämfört med USA. Så 1 till Kina 0 till Usa.

Men som affärsman visst är han miljardär men han har inga direkta kunskaper den saken är klar då det gäller miljösektorn.
Men då nya amerikanska miljövänliga produkter börja komma på den amerikanska marknaden slår såklart han på bromsen politiskt med att skydda sina gamla kompisar som äger dom miljöfarliga bolagen i Usa. För dom rådgivarna han har närmast sig är 5 stycken fd ordföranden från Usas största miljöfarliga bolag som fortfarande har god kontakt med dom största börsbolagen, rika män som leker bäst med varandra.

Men han vill ju inte tillhöra gänget så att säga utan vara den som är utanför och kan säga sig vara förorättad om ingen följer hans pekpinnar. Och miljöfarliga och ohälsosamma vägen väljer ingen av dagens affärs smarta som tänker på kommande generationer. Sen att FN fördömer det löftet han gett sina väljare är han han ska riva upp avtalet och köra smutsig industri bara väljarna i verkligheten tar dom kostnaderna själva för bieffekterna det är vad verkligheten blir. Frågan hur många av hans väljarna inser vad för beslut han kommer att fatta blir i verkligheten för väljarna och dom som bor i närheten av den miljöfarliga bolag med dess verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar