onsdag 18 maj 2016

VAD HAR RYSSAR I KIRUNA ATT GÖRA...

Vi svenskar har långt tålamod men allt har en begränsning.
Ett ryskt forskarplan hade tillstånd att flyga över svenskt luftrum från 23/3-15/4-2016. Men 15/4 så landade detta forskarplan på Kiruna flygplats och fastän svenska myndigheter bad dom flyga tillbaka till Ryssland så gjorde dom inte det. Ryska ambassaden bad om en förlängning av flygtillståndet till 29/4, sen skyllde dom på motorfel. Men efter många om och men så flög dom iväg 21/4.

Man undrar hur mycket koll har egentligen svenska myndigheter. För nordöst om Kiruna för några år sen sålde svenska domänverket en stor lagerbyggnad på 2000 kvadratmeter till en grupp ryssar. Hur jag vet det, jo jag är med i Porjus gruppen på Facebook och på väg till den köpta byggnaden som det ryska gänget köpt så körde som av vägen och fick hjälp med bärgning av deras buss. Denna stora byggnad har fått upprustning och ny ventilation men tydligen är det hemligt vad fastigheten ska användas till.

Sen undrar man har dom flytt Putins politik eller har han utnyttjad för mycket av våran demokrati kan man fråga sig. Att ryskt plan ville vara kvar några veckor omkring Kiruna får mig att fundera på vad detta ryska gäng köpt en lagerlokal på 2000 kvadratmeter för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar