tisdag 10 maj 2016

PUTINS DRÖMLAND BLIR VERKLIGHET...

Om man ser ideologiskt på hur Putin vill ha sitt land och omgivande länder. Det kan man ju se hur Ryssland är idag. Kaos och anarki med kriminella som härjar fritt.

Då borde det ju vara som handen i handsken då det gäller Syrien. För där härjar ju DAESH med flera kriminella ligor men nu i leken har sig blandat Al Qaida. Det blir ju en arabisk version av Ryssland.

Fast han har ju försökt utvecklat samma situation i en rad olika EU länder. Och det borde ju passa al-Assad men om det passar Irans ledning återstår och se. Men den arabiska versionen av Ryssland i Syrien kan ju bli lite väl terrorkryddat för Putin om man ser ur kostnadssynvinkel, då det gäller militära budgetramen. För man inser att Putin har tänkt sig att ska gå som han och al-Assad vill i Syrien och att det ska vara ryska kriminella oligarker, han och al-Assad som kontrollerar Syrien. För med DAESH, Al Qaida och övriga kriminella grupperingar blir ju deras kostnad för deras militära baser skyhöga. 

Och egentligen gör ju Putin samma misstag som Ryssland gjorde med Afghanistan och talibanerna. Men det kan ju hända att talibanerna bestämmer sig för att Ryssland ska få betala tillbaka för det dom skapade i Afghanistan för USA kom och fyllde på ytligare problem. Vad vore då mer lägligt att dom också startade ett kalifat i Syrien. Det borde ju bli en välkryddat väl kokande gryta precis efter Putins smak.

Men i och med att USA och RYSSLAND inte samarbetar lämnar dom också möjliga zoner för olika terrorgrupperingar och etableringar.Och dom har både pengar och vapen. Man tycker ju att vid detta laget borde ryssarna insett detta att enda sättet att bekämpa och försvaga terrorgrupperna är att dom enat löser konflikten i Syrien. Och Putin inser att det är dags lämna gamla dogmer gällande stödet för al-Assad och se mer etiskt men även ekonomiskt för staten och vanliga befolkningen.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar