onsdag 1 juni 2016

DYRT ATT VARA KORRUPT...

Att förra presidenten för Ukraina Viktor Janukovitj betala myndighetspersoner för att inte avslöjas och förlora sin stulna förmögenhet med 1,4 miljoner Usa dollar per dag. 

 Så under den tid han var president la han ut drygt 2 miljarder Usa dollar för att behålla det stulna företagen och pengarna. Det är verkligen dyrt att vara korrupt landsledare i dagens korrupta länder. Då förstår man hur stora företag och produkter till exempel Vladimir Putin och hans KGB kompisar tog. Men för att kunna behålla vad dom tagit från början så fick dom lov att ta 97% av statens tillgångar. Sen för att alla dom korrupta ner i skalan få behålla det dom fått så måste dom i sin tur ta och muta nya vilket innebär att vad som egentligen ska komma in i statens kassa blir ofta en bråkdel av summan om inte landet varit korrupt.

Vilket är en ond cirkel som gör att det är ett konstant dränerade av statliga intäkter som bara räcker till en bråkdel av det egentliga beloppet ska räcka till.

Det sägs att korruption är dränerande med en föraktfullt minne i historien men hederliga ledare blir en mer produktiv ledare som verkligen sätter positivt fotavtryck i landets historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar