söndag 12 juni 2016

MASSMÖRDAREN I ORLANDO...

Först min empati för dom anhöriga till dom som mördades i Orlando.

Fakta hittills en man född i USA med afghanskt ursprung, inte varit inblandat i något kriminellt, men har fått VAPENUTBILDNING i USA med tunga vapen förutom ordinära vapen.
Alltså inte varit med i nån terrorgrupp i och med att amerikanska säkerhetstjänsten som bevakar internet och telefonnätet särskilt dom som har kontakt med Syrien, Afghanistan,Irak, Libanon.Men hade förhörts om han var med i nån extrem grupp vilket han inte gjorde.


Det är lätt för folk med vanlig vapenlicens att skaffa tyngre vapen och det är nu så svaga vapenlagar att vapnen flödar fritt, så hade denna ensamma man bestämt sig i sin vanföreställning att han skulle visa sin trohet mot DAESH med att massmörda homosexuella människor och därmed komma direkt in i ledningen för DAESH om han överlevde dådet. Och USA kommer så länge dom har svaga vapenlagar att få såna här vansinnesdåd årligen av varierande storlekar. 

Att Hillary Clinton vill avvakta och se utredningen gör henne en mer grundad presidentkandidat. Men får nu se om hur Donald Trump hanterar detta eller om han ska skapa en ännu aggressivare stämning mot muslimer återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar