måndag 27 juni 2016

LIBERALISM MED FLEXIBILITET...

Med en ny verklighet som många marknadsliberaler vill ha gäller det för våra politiker också att skapa en ekonomisk grundplåt som människor har att utgå ifrån att jobba sig upp med åren.

Men då ska man också komma ihåg att vara medelklass även överklass inte är garanterad utan mer flytande med bäring hur fokuserad på karriär och vidareutbildning människor är.
Liberal politik gör ekonomisk stabilitet bland befolkningsgrupperna beroende  om dom har fast jobb och inkomst.

Men med mer flexibilitet kommer helt nya krav på samhällsstrukturen med landets skolor vara mycket mer synkade än idag. För med att många av dagens ungdomar måste bli mer flyttbara, så kommer många barn att flytta mellan olika skolor som kräver att undervisningen är totalt synkade över hela landet och att betygen är fasta med fasta ramar istället som nu i dag i Sverige ändras med dom olika politiska partier som tillträde som regering.

Men då det gäller länder där dom globala företagen kräver att medborgarna ska vara mer flyttbara även barnfamiljer. 

Kan politikerna skapa ett nytt samhällssystem där undervisning och skolan är för mer flexibilitet även då det gäller elevunderlag och utöka dagisverksamheterna med längre öppen tider på dygnen med mindre kostnad för dom flexibla arbetande befolkningen ,men också skapa en ekonomisk möjlig platt form som uppmuntrar folk till att flytta oftare då jobbet tar slut och då  dom måste flytta till nytt.

Sett ur det perspektivet skulle det skapa en lugnare och stabilare politisk platt form att stå för våra medborgare. Precis som nu många yngre EU medborgare har börjat vänja sig vid men då är ju dom flesta utan barn. För ska detta nu bli mer vanligt längre upp i åldrarna så måste även politiken och vårt samhällsstruktur följa med i utvecklingen. Men det kräver att inte Junker, Merkel och Hollande gräver ner EU politikerna i politiska skyttegravar gentemot väljarna och företagens anställda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar