lördag 25 juni 2016

FRANKRIKE & TYSKLAND OCH DERAS EU...

Då man hört Francois Hollande och Jean Claude Junker som har haft nu en kylig ton och ser ett snabbt utträde ur EU som mest önskvärt.

EU är som Hollande säger ett fredsprojekt men också skapa bättre handel inom Europa. Men sen pratar Hollande och Junker om ett tätare samarbete och ett striktare politisk riktning som avgränsar sig ytligare från väljarna.

Befolkningen på 52% säger högt och tydligt gör inte Bryssel till makten högborg där vi folket är långt ifrån och inte kan påverka våran ekonomiska utslag på dom beslut som elitpolitikerna fattar. Och nu har England gett röst åt flera väljare till EU länderna utifrån deras ekonomiska verklighet och exportprodukt. Då befolkningen i EU länderna inte blir hörda och får en respons från elitpolitikerna som Hollande, Merkel och Junker utan ses som okunniga bråkiga medborgare som ställer till problem för politikerna.

Så inser man gapet mellan EU:s politiker elit visar helt klart man talar på sitt sätt klarspråk men EU:s grundare väljer att inte inse behovet av förändring av dagens EU. Det verkar mer som EU är till för EU:s elitpolitiker med sin affärsmarknad och inte till för sina medborgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar