måndag 13 juni 2016

KÄRNVAPEN ÄR INTE MILJÖVÄNLIGA...

Alltså varje lands antal kärnvapen. Jag som trodde att Kina var  en kärnvapenjätte trodde fel. 

Ryssland har 7290 stycken, Usa har 7000 stycken, Frankrike har 300 stycken, Kina har 260 stycken, Storbritannien har 215, Pakistan 110- 130 stycken, Indien 100-120 stycken och Nordkorea 10 stycken.

Nu ska övriga kärnvapenmakter få Nordkorea att inte tillverka några kärnvapen för Nordkorea ses som ett hot mot världen.

 Alltså låt oss se verkligheten om vi inte räknar Nordkorea till gänget så har övriga kärnvapenländerna tillsammans   15 295 stycken kärnvapenmissiler som kan spränga sönder vår jord alltså planeten jorden 150 gånger om. Och Nordkorea ses av Ryssland, Usa , Japan och Kina bland annat som ett kärnvapenhot. Bara Ryssland och Usa har tillsammans 14 290 kärnvapenstridsspetsar och nu som det verkar kommer Donald Trump till makten. Då blir det 2 äldre män som gillar aggressiv politik och konfrontationer, då har dessa män drygt 7000 kärnvapenstridsspetsar till sitt förfogande.

Donald Trump är inte en man av samarbete mer av en person som gör affärer av det mesta även i ekonomiska kriser. Detsamma gör Vladimir Putin. Dessa män tänker inte på vad kan jag bistå med utan vad dom kan tjäna på och få för naturtillgångar om landet har det eller begärliga företag som betalning för sin assitans. 

Men man får faktiskt inse att män i dessa åldrar har dålig förmåga att tänka miljövänligt och förutseende för kommande generationer. Det är mer bästa dealen och största möjliga profit för dom personligen längre än så sträcker sig inte deras empati än tomma ord på papperet.

I detta diagram så är blått Usa, rött Ryssland och grått Världen. Visst har viss reducering av kärnvapen åstadkommits men istället har man byggt mer kärnkraftsverk som inte tål jordbävningar, tsunamis och översvämningar. Så det hotet från kärnvapen finns kvar så länge vi har flera tusen kärnvapenstridsspetsar kvar och fortsätter bygga flera kärnkraftsverk. Som kräver att urangruvorna tar upp mer uran som ger mer högradioaktivt avfall som man inte har nån metod att hantera i dagens läge. Precis som ordinära gruvors avfall så sprids gruvors avfall med geologiska förändringar oftast i avfallsdammens botten som rinner vidare till innevånarnas grundvattentäkter och vattendrag.

Så man kan faktiskt säga under dessa stora möten gällande miljön där man med stora ord skrev under på att förbättra miljön och börja bli mer miljövänlig på energisektorn. Vilket nu i verkligheten visar sig vara en sagoberättelse kärnvapenmakternas ledare sa till folket.

Problemet är bara folket vill inte ha sagor dom vill har verklig handling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar