söndag 19 juni 2016

EU:S EXISTENS...

Alltså EU var ett elitbygge från början som utgick från börsnoterade stora bolag och suget efter att kapa kostnader. 

Det tog 6 månader efter euron infördes i en del länder som Italien, Grekland bland annat där småföretagare slogs ut på 6 månader sen dom började med euron. På en engelsk affärskanal tog upp konsekvenserna av € och träffade medelklass och små företagare där hade dom fått lämna sina företagslokaler för dom inte hade råd med hyran. Löner och pensioner följde inte med kostnadsutvecklingen för gas, hyra,mat, bensin, sjukvård, mediciner och olika tjänster, en del fick lämna sina hem.

Sen kom chocken för för vd.n för dom stora bolagen kapitalintäkterna för bolagen minskade med 40-70% och som börsnoterade bolag krävde dom och styrelserna lika kapitalintäkter trotts valutaväxlingen. Vilket gjorde att många bolag flyttade från Frankrike, Spanien, Grekland, Portugal bland annat till låglöneländer i Asien. Vilket inte dessa euroländer kunde tävla med i lönenivån.

Så för att folk i dessa länder skulle ha en chans till jobb så fick dom ta låglönejobb utan trygghet. Vilket gjorde att en del lämnade bort sina småbarn till polisen. och vips etablerades FN:s barnbyar i Grekland och Italien bland annat. Själva konstruktion var god men i verkligheten blev det aggressivt mot befolkningen. För 7-8% arbetslöshet gynnar varje EU land ekonomiskt och sjunker det betydligt under eller höjs över dessa % så förlorar landet ekonomiskt ur statlig synvinkel. 
Så om det blir BREXIT så måste för sammanhållningens skull det bli en förändring av hur EU som organisation ska vara. Som det är i dag är det en toppstyrd överstatlig organisation som beslutar 75-80 % av EU medborgarnas liv som gör att alla beslut görs i Bryssel vilket minskar människors direkta möjlighet att påverka sin vardag i sina egna länder och städer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar