torsdag 2 juni 2016

TURKIET KAN INTE...

Turkiet kan inte bestämma vad dom tyska politikerna ska besluta. Detta gällde det som hänt för 100 år sedan. Det var om massdöd på armenier som bodde i osmanska riket vilket faktiskt faktiskt är dagens Turkiet. 

Om han hatar det som hände för 100 år sedan i Osmanska riket varför försöker han då få Turkiet att åter bli det Osmanska riket med han som president för det. Jag tycker han ska vara nöjd med det Turkiet är idag och försöka hålla ihop dom folkgrupper som finns i dagens Turkiet. Och stå upp för yttrandefrihet och demokrati. Och inte säga en sak och sen efter några timmar bryta det skrivna avtalet om man har sikte att vara med i en demokratisk union. Det verkar mer diktatoriskt och sinnesförvirrat än ärlig och empatisk president för ett land får flera miljarder € för att ta hand om flyktingar som flyr krig och terror.

Men det har kanske att han är rädd precis som al-Assad att förlora makten och förmögenheten och spyr ut sitt förakt över demokratisk och ärlig union. Eller har han trott att han kan få makt över EU och styra det efter sin egen önskan. Turkiets president kanske  inte är bara nöjd med vad han tagit av turkiska staten utan siktar på att tömma ECB. Det är kanske förklaringen för hans beteende mot EU länderna nu då han tror att han har flyktingarna som ett ess i ärmen mot EU.
Men då har han glömt att han gör det för öppen ridå inför Arabiska förbundet där han riskerar förlora sin maktposition, precis som al-Assad gjort. 

Varför ska han gå med i en fredlig och demokratisk union som han helt klart hatar och gör hån av i en under en mänsklig pågående katastrof.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar