söndag 26 juni 2016

FLEXIBILITET...

Både politiker och börsnoterade företag kräver av befolkningen större flexibilitet med lägre löner och lättare att vara mer flyttbar än vi födda på 60-talet är van vid. 

Då bostadskostnaden ökar men lönerna sänks och vi ska flytta mer efter våra möjligheter till jobb, men det finns inga ekonomiska förmåner som uppmuntrar till ökade flyttningsströmmar som flexibla arbetsmarknader kräver. 

Då man flyttar blir det några månader med dubbel bo kostnad, flyttkostnad. men det kräver också att båda människorna i ett förhållande jobbar för att ta dom minskade lönerna men ökade kostnader för att vara flexibel i det land man jobbar i eller flyttar till för jobb. Och att våra samhällen har också flexibel skola för barnen. Och då har en dagisverksamhet som kan ha barnen längre tid på dygnet om det krävs dubbeljobb för att klara bo kostnaden och livsuppehället.

Sen då barnen kommer upp i åren blir många nyckelbarn med dom nackdelarna som kommer med det. Men det har väl politikerna också tagit i den statliga kostnadskalkylen. För politikerna jobbar väl för folket i första hand och sen i andra hand för dom börsnoterade företagen. För politikerna är ju valda av väljarna att föra deras röster sen då dom företagsjättar betalar lobbyister som i sin tur bearbetar EU politikerna att till del frångå väljarna val av agenda får ju stå helt för dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar