torsdag 23 juni 2016

PRESIDENT ERDOGAN TURKIET GÖR LAPPKAST...

Nu har Turkiets president gjort ett riktigt lappkast och med det menar jag stått åt ett håll men hoppat med bägge skidorna helt om åt andra hållet.

Denna islamiska kurd har sen 2005 försökt få in Turkiet i EU, men nu då inte EU länderna dansar efter hans alltmer stora ego nycker så vill han inte vara med i EU utan säger sig låta väljarna avgöra om Turkiet ska vara med eller ej.

Alltså jag tror denna president har blivit inspirerad av Englands stora val om EU. Men det är en stor skillnad mellan Erdogan och Cameron. Engelsmannen är inte korrupt och Erdogan fängslar folk med avvikande åsikter än han själv. Och vill etablera Osmanska riket med han som enväldig superrik härskare i arabvärlden.

Frågan är bara från vilket århundrade Erdogan har tänkt det riket ska sträcka sig.

Det vore ju en stor pluspoäng om landsledare sluta tävla om att vara världens rikaste knös. Det är inte betydelsen av hur mycket pengar du har i din plånbok utan hur du förtjänat dom som vinner respekt och beundran.

Och korruption försvagar företagens kapital styrka i och med att vinsten måste fördelas längs hela statliga personalens samhällskedja vilket gör att 40-70% av profiten försvinner i korruption vilket ger sen också sämre produkt i och med att alla tänker mer på vad dom kan få ut i egen vinst så länge pengarna räcker och struntar vad som kommer ut i slutändan.

Sen då det gäller kartans utseende på Erdogans Osmanska rike så har väl grannländerna en hel del att säga kan jag tänka mig. Särskilt på arabförbundets möten nu framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar