onsdag 1 juni 2016

NYTT SÄTT ATT TÄNKA...

Vi måste inse vissa saker var bättre förr. Men vissa saker var sämre.

Nu måste vi tänka på ett helt nytt sätt och med tanke på den eskalering Ryssland och al-Assad med Usa skapar i arab regionen så kan man säga dom har kvalat sig ur att tillhöra den positiva gruppen av länder i frågan om lösningar i konflikter mellan folkgrupper.

Förr var det frågan om dom som bistod ett land med vapen och avtal om att ha flygbaser och militärmakt i främmande land. Men nu måste vi inse att så är inte det nu utan dom som tar emot flyktingar och ger dom temporära uppehållstillstånd med snabb validering till jobb om dom har akademiska utbildningar som efterfrågas eller om dom omskolar sig till nåt annat. Och dom som inte har utbildning får lära sig och läsa och skriva med en utbildning. Förutom att dom lärt sig språket i det land dom fått uppehållstillstånd. 

Så dom länder som tagit emot flyktingar och skaffat dom utbildning och dom lärt sig språk har faktiskt gjort en arbetskapitalinvestering på ett produktivt och positivt sätt som ger större tyngd. Än dom som bidrar med vapen och upprätthåller krig och splittring mellan folkgrupper som ger miljöförstöring och försätter otaliga människor i privata ekonomiska och mänskliga katastrofer, visar mer empatilöshet och att vara egocentriska och tänka endast i det korta perspektivet.

Så man kan med som jag kallar det ge arbetskapitalinvestering till ett land och ge ett positivt avtryck i historieböckerna. Eller bidra med vapen och upprätthålla krig med konflikter bland folkgrupperna och bli ihågkommen att vara den som skaffade mer kärnvapen som bidrog till massförstörelse av byggnader och människors liv.

I mina ögon så då länder gör arbetskapitalinvesteringar istället för vapeninvesteringar slår högre positivt och gör att man känner mer affärsförtroende för det landet och dess företag både statliga och privata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar