lördag 25 juni 2016

SVERIGE OCH EU...

Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets ledare före detta EU parlamentsledamot tycker att Sverige ska omförhandla sin position i EU och få möjlighet att genomföra dom miljövänliga förändringar som man lovade i Parisförhandlingarna som var under FN:s ledning.

Nu har Sverige och Frankrike dom länder förutom små ö länderna ratificerat avtalet. Sen är ju frågan man kan ju skriva på avtalet men att genomföra mer teoretiskt ligger nog mer för många länder. Usa med Donald Trump tänker inte godkänna utan få igång fler kolgruvor och få fler människor att elda med kol men också med gas och kärnkraftsel. Raka motsatsen till vad man kom överens om i Paris.

Då som Sverige vill genomföra en genomgripande steg mot miljövänligare elproduktion så har kärnkraftsjättarna sett till att bearbeta EU politikerna av avgiftsbeskatta och försvåra omställningen till vindkraft och solpaneler bland annat.
Det går att genomföra en miljövänliga elproduktion även för industrisektorn så därför vill jag att vi i Sverige får mer makt i Sveriges riksdag och inte all makt försvinner till Bryssel. 
Därför tycker jag att vi måste ta tillbaka det EU från början var skapad för och inte som nu en överstatlig organisation. För mig och många andra är miljöfrågorna och dess verkställande högt på agendan som egentligen inte EU politiska elit ser som akut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar