onsdag 8 juni 2016

IRAKS SÄKERHETSTJÄNST...

Iraks säkerhetstjänst har anklagat Sverige för att inte samarbeta med dom och utlämna dom terroranklagade till Irak och att Sverige är en grogrund för olika terrorceller.

Först och främst så får dom fängelse, sen har imamer från olika samfund kontakt med dom åtalade i fängelset, med anhöriga, supportergrupper, föräldragrupper som gör att det är svårare att ansluta sig till DAESH eller annan terrorgrupp. Sen finns stämpeln terrorist och det är inget CV nån vill ha då man söker jobb någonstans i vår värld. Och nu verkar det ju också bara bara tungt kriminella som söker sig till DAESH. Och det är definitivt ingen dans på rosor att vara med i DAESH.

Irak säkerhetstjänst skulle istället fokusera på dom 1000 olika kriminella grupperingar som finns i Irak, Syrien och Afghanistan förutom DAESH, Al Qaida, Al Nuzra och Talibanerna. Dom kriminella grupperingarna har nu börjat attackera dom obeväpnade flyktingarna som flyr terrorn som DAESH begår mot oskyldiga människor i Irak. Innan folk överhuvudtaget kan fundera på att återvända ska irakiska regeringen säkerställa Irak först.

Men allt detta hänger tyvärr på om USA och Ryssland kan verkligen fördjupa sitt samarbete med att bekämpa terrorgrupperna i dessa länder gemensamt och inte bara på papperet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar