fredag 17 juni 2016

SYND OM USA'S ELIT POLITIKER...

Usa har en stor elefant i det politiska rummet just nu. Särskilt republikanerna vad folket vill är inte vad egentligen elit politikerna vill. Som en given affärsman som Trump vänder han kappan efter vad väljarna nu vill ha. Sen är det frågan om det går ihop för dom amerikanska företagen som har verksamheter i Usa och utomlands.

För att nämna något som nu är i samarbete med men vill lämna och inte bara praktiskt bygga mur runt Usa utan mer ideologiskt som spärrar mer för affärer med utländska stater, bolag och skapar mer kostnadsbarriärer som avskräcker mer än attraherar.

Men hela samhällssystemet Usa är uppbyggt på att den som har mest pengar i hela Usa och mest kapitalstarka företag i USA har också den politiska makten i och med att den personen kan köpa mer politiker i Washington DC och få sin privata och sin samhällsgrupps målsättningar på den politiska agendan. Inte förrän detta system är utbytt mot ett mer demokratiskt system kommer större delen av befolkningen att välja mer extrema nyuppkomna politiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar