lördag 25 juni 2016

NEJ TACK TILL EURON !!

Nu då det blivit BREXIT börjas det prata om att Sverige kan tvingas börja med EURON. Så samma utveckling som Grekland, Italien, Spanien kommer det att bli. Företag flyttar utomlands där valutan står sig bättre mot dollarn och euron. 
Vad vissa förespråkare inte förstår är att många företag tittar på valutan i det land dom ska utgå ifrån för att få bästa möjliga kvantitet på kapitalinflödet. Där står sig pundet och svenska kronan ganska bra. För då företag får betalt i dollar och euro så blir inte växlingsavgiften kännbar men summa på inflödet blir större. Vilket gör att man slipper sänka löner och kraftigt kostnadsreducera.

Om vi skulle bli tvingade till att anta euron så väljer jag hellre att gå ur EU. Tack vare kronan står sig så bra till euron och dollarn så söker sig företag hit. Men vill politikerna vi ska anta samma företagsideologi som nu Frankrike och Tyskland har gentemot dom anställda som kör bort företag och dom som stannar kommer att kräva minskade löner och fackens minskade inflyttande för dom anställda. Då kommer många små och medelstora företag att slås ut, dom har ju redan börjat ha det kämpigt med alla sydeuropeiska låglöneföretag som kommit till Sverige i byggnadsbranschen och transportsektorn för att nämna några. Det är ju bara att fråga vad långtradarchaufförerna anser om att fördjupa och anta EU:s företagsideologi.

Junker, Merkel och Hollande visar mer att dom ser BREXIT som ett hot mot deras överstatliga projekt som har växt dom överhuvudet. Och glömt att höra vad orsaken till att dom har valt utträde ur EU. För den mer resonliga delen säger låt vi behålla makten i vårt land och i vissa sektorer samarbeta i trafficking, kriminell organisationer, droger,barnhandel, pedofiler o s v, handel,korruption och vissa miljöfrågor som det var tänkt från början.
Det är inte EU ledarna mot folket eller folket mot EU ledarna, det är vi tillsammans som går mot en positiv utveckling som den yngre generationen behöver med vissa lagliga skyddsbarriärer som en egen regering med makt över sitt eget territorium kan ha. 

Nu har vi ju fått in en gemensam rytm och rutin på samarbete och vad folket säger som det var från början då hade vi folket en delaktighet och en känsla av att vi hade våra politiker nära där vi bor och kunde vara med och utforma politiken som påverkar vårt dagliga liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar