torsdag 10 november 2016

REPUBLIKANERNAS TID I USA...


Jag funderat på varför Donald Trump gått ut så hårt med att få igång kolgruvorna och fortsatta höga nivåer av olja och gas borrning då man vet att det förgiftar stora markområden.
Se bara på det senaste i USA där en indianstam strider med ett oljebolag som vill lägga oljeledning rätt över deras reservat. Det vill nu Bush och Cheney ta bort möjligheten att med laglig rätt att protestera emot. Och med att elit politikerna med företagseliten är republikanerna och dom nu har så gott som alla elektorer så kommer republikanerna att åter igen strida om makten i arab regionen och dess olja.

Vad bättre sätt att knäcka Ryssland är att inge dom falsk trygghet om att Trump gillar Putin. Jag funderade på varför sån kraftig oljeproduktion i USA, sen då jag fick se en analys video med Alexey Navalny rysk oppositions politiker och advokat i Ryssland så insåg jag som han att med ökad olja och gas produktion i USA så sjunker priserna för detta och samtidigt utmanar republikanerna Putin i en tävlan av rusta upp den militära sektorn. Och visst kommer då att ryska statskassan att snabbt sina.


Men då inser man att demokraterna har inte helt styrt dom senaste åren. För republikanerna har ju fått USA att rusta upp militära sektorn under några år nu samtidigt som Ryssland. Och det är som Alexey säger USA är som en gigantisk oljetanker, en tungstyrd fartyg som kommer att ta lång tid på sig att byta riktning. För även om George W Bush och hans kompis Cheney avgick och lämnade över  så har dom med sina pengar från sina olja och gas bolag köpt politiker för att få fortsätta den politiska kurs dom följer utifrån sina bolagsprofit. Och nu kommer republikanerna att fortsätta sin negativa kurs, men Donald Trump kommer att få bära skulden för vad dom kommer att åstadkomma för negativa effekter. Dom lever kvar i mantrat att alla länder kommer att få betala för att göra affärer med USA och att USA ska ska göra bästa möjliga profit även på fattiga länder i kris och katastrof.

Men nu kan republikanerna inte säga att demokraterna har gjort det då alla i världen vet att dom styr praktiskt taget hela USA med republikanska domare också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar