onsdag 2 november 2016

USA & RYSSLAND 2 FARLIGA KONTRAHENTER...


USA och Ryssland har utvecklats till 2 farliga supermakter med kärnvapen var och en med en vriden syn på verkligheten från den politiska eliten som också i dessa länder sitter på landets mesta kapital och största bolagen i sina länder. Dom är versionen av nazister mot ISIS.

I USA där NRA,Tea Party rörelsen styr mot en kristen konservativ men med mer frihet till vapen som även är militär klassificerad och Trump som nu också piskat upp konflikter mellan folkgrupper som att vinner han är det inte riggat val annars är det emot honom. Clinton är folk uttrötta på och stor del av medelinkomsttagares ungdomar som är välutbildade vill se en ny politiker med en stark moderat politiker med krydda av socialism och ett mer inte så kapitalistiskt styrt partisystem där politikerna inte är så styrd av sponsorernas målsättningar utan tänker på låginkomsttagaren för att skapa en grundekonomisk trygghet för befolkningen.

Ryssland där kriminaliteten, korruptionen ,maffian och oligarkerna har ett starkare aggressivare grepp om Ryssland. Men allt farligare vindar blåser han tror Trump ska acceptera så länge Trump får vara herre på täppan. Men då Putin tar stridsfartyg, ubåtar till Krim där hans kriminella Nattens Vargar, extrem nazister och islamistiska Ramzan Kadyrovs militära grupp finns bådar det utanför Trump och Clintons förmåga att hantera, det är betydligt mer komplex problem Putin håller på att förbereda Ryssland för. Som han tror sig kunna hantera, men man får inte glömma för en kort tid sen var Ramzan en opponent till presidentposten mot Putin.


Så USA måste komma till insikt detta val är det viktigaste i historien för hur man hanterar Ryssland hänger på USA'S nästa president. För Vladimir Putin har jag inga förväntningar för han har redan satt igång saker som ett enat NATO endast kan bekämpa. Förutom terrorgrupperna kommer han att skapa ännu en farlig oros zon som dom ryska politiska oppositionen inte kan motsätta sig. Och sen har vi ju vad Turkiska president tänker hitta på ytligare och hur snabbt han vill förverkliga det Osmanska riket. 

Men ur detta mörker kommer ljus och en lärodom rikare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar