lördag 5 november 2016

SVERIGE SKÖTTE OM RYSSLAND...

Tänk en gång i tiden före Peter den store så hade faktiskt Sverige politisk makt över Ryssland. Men då Peter den store kom till makten så tog han tillbaka makten till ryssarna.

Då blev det inte en demokrati utan ett diktatoriskt styrt stormakt. Men med en inåtvänd politik som gav makten till en liten klick människor som levde gott på den stora massans hårda slit.Och gjorde folket nån gång protester mot den lilla klicken som styrde Ryssland blev det fängelse livet ut eller döden. Sen med Stalin kom korruptionen fast i mindre skala. Sen skulle Ryssland bli mer demokratisk som lyckades till viss del, med olika korrupta presidenter, vilket Vladimir Putin eftersom han gjorde karriär såg och upplevde på nära håll. Sen då han dök helt plötsligt upp hade han redan grandiosa planer på världens största statsplundring i historien, tillsammans med sina KGB kompisar tog större delen av dom statsägda företagen och skrev över dom som sina privata bolag. 
Men med sån stor korruptions gäng skulle denna bli ännu större. Så sammanlagt är det 1500 personer som äger 97% av Rysslands tillgångar på en befolkning på 120 000 000. Hade inte detta gäng stulit dessa företag och gjort Ryssland överdoserad på korruption så hade politikerna där var dom mest välbetalda och landet om det tagit en mindre aggressiv bana varit mer ansedd än dom är idag. Korruption av detta gigantiska mått håller bara ett tag även om dom korrupta ledarna ger den mellan varven konstgjorda upplivningsförsök.

Så vi svenskar är faktiskt väldigt tacksamma för att Peter den store tog tillbaka Ryssland från Sverige, tänk om vi och svenska regeringen har fått ta hand om det elände som nu tragiskt utspelar sig i Ryssland. Usch, det vill jag inte ens tänka på längre än ett par minuter.

Men nu har ett nytt samarbete uppkommit tillsammans med Danmark där vi gemensamt gör ett nordbaltiskt militärt samarbete. För en gång i tiden var dom baltiska länderna ryskt och sen blev dom självständiga. Och har på eget bevåg insett att deras strävan är lika Danmarks och Sveriges, men det är ju för att ett par städer för många år sen tillhörde Sverige och Danmark före Peter den store. Och några anfäder blev kvar där som gör att en hel del av befolkningen har också anknytning till Danmark och Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar