fredag 11 november 2016

TRUMP OM DEMONSTRANTERNA...


Donald anser dom som demonstrerar mot han som president är professionella demonstranter lejda av USA'S media. Han har valt att bli politiker och säger sig vara aktiv politiker för dom som har dom lägsta lönerna i USA, han säger sig vara på dom arbetslösas sida och ska skapa miljontals jobb i USA i utsläppskraftig industrisektor, han ska bygga upp och fräscha upp USA'S infrastruktur, vilket innebär dom nya vägar som byggs har hans namn som signum, han ska reducera byråkratin i USA, han ska ta fram effektivare och billigare sjukvård för dom fattigaste.

Men ett av han vallöften är att höja USA'S lägsta löner och löner för medelklassen men också sänka skatter över alla folkgrupper i USA. Då gott folk har jag en undran ska han börja med att höja dom lägsta lönerna i sina bolag runt om i världen för att föregå med gott exempel för övriga företagare som han nu vill flytta hem till USA ?

Och vi vet ju alla att han vill hans namn ska synas på mäktiga byggnader vilket innebär att vägar, broar och järnvägar kommer att bära hans signum om han inte lyckas genomföra sina vallöften. Kommer han också att hålla sitt vallöfte till sina väljare om att byta politiskt system nu då han är en del av det politiska eliten ?
Eller gör han en ekonomiskt kompromiss med Bush och företagseliten för att få vara kvar som president ?

Han måste nu inse att del av vardag som politiker är att det kommer att demonstreras mot vissa politiska beslut, för det är USA'S medborgarnas demokratiska rätt så deras röst och åsikter hörs bättre och direkt till gällande politiker. Sen är det ju frågan hur han som politiker hanterar åsikterna som syns och hörs i demonstrationer. Man kan ju som arrogant republikansk politiker blunda och vara tyst inför demonstranterna eller visa att man är den nya tidens politiker som för en politisk dialog med sina väljare. För det är ju det större delen av dom välutbildade ungdomarna som röstade på Bernie Sanders ville ha igenom, men tyvärr som den politiska eliten såg som ett hot mot deras politiska positioner. 


Så det är bara att inse nån större politisk förändring i USA'S politiska gigantiska koloss till oljetanker kommer inte dom närmaste 40 åren. Utan det handlar om att dagens ungdom får förbereda sig att jobba i motvind och dagens inskränkta politiker elit som träget biter sig fast i den politiska sfären inte byts ut mot mer öppna och insiktsfulla politiker. Precis som den arabiska politiskt aktiva ungdomen som aktivt planerar 20-30 år framåt, måste USA'S ungdom göra likadant. För med dagens 50-,60-talets barn i maktens korridorer kommer inga förändringar att ske detta årtionde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar