onsdag 30 november 2016

RYSKA OLIGARKER NU KRÄVANDE MONSTER...


Det var nog roligt för Vladimir Putin i början av sitt jobb som president då han han mer pengar i den ryska statskassan. Men i och med att han och hans kompisar tog mer företag från ryska staten och skrev dom som sina privata så krympte statens intäkter rejält. Och pengarna till dom sociala utgifter för ryska medborgare krympte därmed.

Nu betalar Rysslands oligarker ingen skatt för sin företag, förmögenheter och Putin låter staten betala deras stora magnifika palats som Putin och hans kompisar byggt åt sig själva, till och med har premiärminister Dmitry Medvedev låtit sig dra in i korruptionen med ett palats med några kilometers tomt och utanför ett hotell för hans huspersonal. Allt detta är betalt av ryska staten alltså dom ryska skattebetalarna. Nu börjar Putins inre cirkel med dom extrem rika oligarkerna strida inbördes för att tävla om vem som har dyraste lustjakten, största palatset, dyraste klockorna, dyraste bilen och vill ha dom återstående statliga bolag i sin privata ägo.

För att ryska staten inte får in någon som helst skatt för någon av Ryssland alla små och stora oligarker så är det dom hederliga småföretagarna får betala 35% på företagens profit och medelinkomsttagarna får och betala 35% på sin årlig inkomst vilket också gäller pensioner.Och fastighetsskatt. Och oligarkerna betalar ingen fastighetsskatt.

Så detta med Rysslands oligarker har blivit ett lat obstinat krävande monster som kräver att Ryssland måste göra flera fientliga övertaganden av andra länders tillgångar. Och ryska statstelevisionen kommer att dra sin despotiska propaganda för att inte uppmärksamma verkligheten för dom ryska medborgarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar