tisdag 1 november 2016

RYSSLAND & USA'S FATTIGDOM...


Trotts att Ryssland och USA är stora kärnvapen nationer så har dom stor fattigdom.

USA har 35 miljoner amerikanska medborgare som lever under vanlig levnads standard. Och medelklassen har lägre levnadsnivå på det ekonomiska området. Och som anser sig aldrig komma ur den fattigdom dom nu befinner sig i och med låglönejobb och arbetslöshet som tar bort deras förhoppning om ett bättre liv.

Så för att göra revolt mot dom gamla etablerade politiska eliten så väljer dom flesta att rösta på Donald Trump mångmiljardär som levt ett liv med flotta bilar, lyxlägenheter, lyxresor och aldrig varit fattig så som hans nuvarande anhängare är. Dom tror på hans löften om högre löner, högre pensioner, billigare sjukvård, lägre skatter för dom lågavlönade liksom småföretagen, stopp på invandringen, införa handelstullar för dom amerikanska exportföretagen i USA. Och återföra dom amerikanska bolagen med tillverkning i extrem låglöneländer i Asien. Vilket innebär att amerikansk personal måste sänka sina löner till Asien nivå för att bibehålla profitinflödet till bolagens ägare.


Sen att Donald Trump och republikanerna med alla medel vill ha mera makt och få domare i högsta domstolen från sin politiska sida som ska följa den amerikanska konstitutionen med fria val för civila människor, fri tillgång till alla sorters vapen även militär klassade vapen, nej till fri abort och så vidare. Låter Donald Trump hetsa dom olika folkgrupperna mot varann mer aggressivt dessutom som också har fri tillgång till vapen. Som sen den sittande presidenten ska försöka ena vad nu republikanerna piskar upp splittring i USA som sen blir svårt att ena till fridfullare samvaro.

Men med permanenta låglönegrupper som har svårt att ta sig ur fattigdomen växer sig starka extrema grupperingar som Ku Klux Klan och extrem nazister.

RYSSLAND har uppåt 20 miljoner ryska medborgare som lever under rysk fattigdoms gräns, tillsammans med alltfler hemlösa utan inkomster eller pensioner.  Och med att Putin och oligarkerna har nu tilldelat sig 97% av dom statliga bolagen så har dom också sänkt kapitalinflödet till statens kassa rejält. För att ha råd med mer kärnvapen, militära fordon och vapen och krigszoner i nordöstra Ukraina och Syrien då har vissa statligt anställda inte fått sina löner sen september 2016.

Även Europa har fått antalet hemlösa infödda medborgare även låglönearbetande befolkning som inte anser sig ha möjlighet att jobba sig ur fattigdomen dom nu befinner sig i. Vilket faktiskt tar bort deras förhoppning om ett bättre liv. Och i dessa miljöer växer också extremismen fram.

Vilket har ökat extrem nazister på Krim och nordöstra Ukraina som har liksom en förväntan att Vladimir Putin ska ta på sig ledarkostymen eftersom han har genomfört mycket efter Adolf Hitlers ideologier i Ryssland att han tar steget fullt ut.

Vladimir Putin har inte hittills kommenterat sådan förfrågan från dom extrema nazisternas ledare från olika länder, som ser deras nya himmelrike i Ryssland där dom får vara sig själva fullt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar