fredag 11 november 2016

USA'S ETISKA PRESIDENT KODEX

Donald Trump har sagt att han ska rensa ut alla korrupta politiker som suttit länge på sina poster. Men man ska komma ihåg att Trump har ett affärsimperium som har företag i: Usa, Kanada, Brasilien, Uruguay, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Azerbajdzjan,Indien, Sydkorea och Filippinerna.
Jag får en stark känsla av att Donald blir en kopia av George W Bush. Om Donald's barn tar över skötseln av hans imperium så går dom ut och in och har daglig kontakt gällande hans imperium. Då blir det som det blev för männen Bush korruption på hög nivå. För där blandade George in sina privata affärsintressen med statens och sina vänners affärsintressen. Som hade affärsintressen i Nigeria, Brasilien, Chile, Columbia,Kenya, Tanzania , Sydafrika med flera länder. Inom gruvor, oljebolag och gasbolag. Alla dessa är republikaner och är inom USA'S företagselit och republikanska politiker eliten.

Just nu så måste Donald Trump visa sin deklaration som alla tillträdande presidenter måste göra.
Dom personer in sin president stab och ministrar är män som är till större del pensionerade män i 70 år och uppåt från dom största börsnoterade bolagen i USA. En yngre man i 45 års åldern blir hans stab chef.

Donald Trump säger sig godkänna att Ryssland annekterat Krim med vapen och att det är helt med hans syn på mänskliga rättigheter.

Sen är det ju frågan om Donald Trump ställer sig till ockupation av nordöstra Ukraina . Där orsaken till ockupation är att Putins vänner oligarkerna som tog över fabriker i nordöstra Ukraina vill behålla dessa fabriker och slippa betala ukrainsk skatt. Så den etiska dilemmat för Trump godkänner han att dom också med militära vapen fått ta över nordöstra Ukraina gör han sig medskyldig till rysk korruption och ytligare mark som lagligen tillhör Ukrainska befolkningen med dess fabriker.

Sen då det gäller Turkiet så har han ju också affärsintressen här också och det nu Turkiets president gör är att starkt reducera turismen och starkt islamisera sitt land vilket kväver den demokratiska möjligheter till turism för Trump's företag i Turkiet. Och Turkiets president har ju tagit större delen av dom statliga bolagen och skrivit dom på sin familj. Då är ju frågan Trump har ju gått ut med att lova sina väljare att bekämpa korruption, då kan ju inte han liera sig med en helkorrupt president vare sig i Ryssland eller Turkiet.



Så Donald Trump har en del politiskt etiska ställningstaganden att göra dom närmsta veckorna då han nu lägger upp sin planering hur han ska verkställa sina löften. För går han med på för mycket med Putin's önskemål så ligger en rutten hund bakom,nämligen Bush. Och ska han vara en president i ett politiskt demokratiskt erkänt land som USA kan han ju inte godkänna vad som helst gällande Erdogan och Putin, då visar han ju att den amerikanska republikanska presidenten inte är så demokratisk, utan sätter företagseliten och politiker elitens privata affärsintressen först och sen den amerikanska statens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar