tisdag 1 november 2016

USA'S KÄRNBESTYCKADE MISSILER I NORGE...


Sen att Norge tränar sina militärer med USA har jag inget emot. Men då USA'S utrikesminister säger att man aktivt arbetar för att reducera kärnvapen, varför placerar man då kärnbestyckade missiler i nord Norge. Det börjar flytta hit folk från olika delar av världen och startar företag för att här är kärnvapen och kärnkraftsfritt, så ur företagsekonomiskt och statligt ekonomiskt synvinkel så är detta negativt.

Det hade räckt med ordinära missiler det hade inte fått Putin att bryta miljöavtalet så grundligt som han gjort. Man tycker ju två ledande kärnvapennationer borde ta ledningen och äran att ta positivt steg för bättre miljö för efterkommande generationer istället för att tänka kortsiktigt på några gamla gubbars penningkåthet om snabba pengar i sin privata plånbok från deras vapentillverkande bolag.

Sen har ju nu USA kärnvapenbestyckade missiler utplacerade runt om i olika EU länder, trodde att EU var ett demokratisk organisation som tillfrågade sina medborgare om så hälsofarliga vapen placerade i deras närhet. Jag tror det hade landat mer positivt om EU:s ledande politiker hade tagit med sina väljare i detta beslut istället för att köra över som och frånta medborgarnas rätt att vara med i beslut vad för hälsovådliga vapen placeras ut i dess närhet. 

Tänk om EU:s elit politiker kunde våga släppa på dom gamla föreställningarna att deras medborgare inte kan fatta kloka beslut. Då vore man mer positivt inställd till att vara med i EU.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar