tisdag 17 januari 2017

BÖRSNOTERADE FÖRETAG RYSSLAND & USA...


Det är intressant att se löneskillnader mellan ryska och amerikanska topp börsnoterade bolag är.

I Ryssland har koncerncheferna 10 gånger högre lön är dom 5 största amerikanska koncernchefernas bolag i USA. Men en lönsamhet som endast är ett par % av dom amerikanska bolagens nettovinst, för att dom flesta pengarna som kommer in till bolagen går ner i oligarkernas privata fickor vilket också enligt dom legitimerar frysningen av löneutveckling på personalsidan. Och detta är ett fast faktum sen år 2001.

Och att dom nu med att pengar tryter till deras lyxkonsumtion minskar privatiserar man statliga bolag som dom ryska skattebetalarna får betala via skattesedeln. Men får ingen ekonomisk utdelning, den tillfaller endast oligarkerna som nu helt äger alla bolag i Ryssland. För alla oligarker är skattebefriade för företag, förmögenheter, fastigheter, bilar, båtar, flygplan , aktier, utan dom kostnader läggs på småföretag, utländska bolag och Rysslands medelklass.


Och med dessa fakta blir jag inte attraherad av Vladimir Putins nazistiska oligark ideologi varken på miljösektorn eller företagsekonomiska sektorn.

Tack för ordet gott folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar