måndag 30 januari 2017

KREML ELITEN & DIKTATORER...

Alltså börjat inse hur Kreml eliten tar sig an diktatorer och andra personer som dom vil ha i ett annat land maktkorridorer.som jag vet var ju Ramzan Kadyrov Tjetjeniens ledare tung politisk motståndare till Putin. Men nu har han fått Kadyrovs lojalitet men det har kommit fram att 2016 var det ett mordförsök på Kadyrov som nästan lyckades.

Han är ett allvarligt hot i framtiden för Kreml men frågan är om inte Kadyrov är mer som en politisk börda för Putin och hans oligarker. Sen är ju Tjetjenien rik på olja och gas så det är ju en möjlighet att man vill eliminera Kadyrov för dom enorma tillgångar som Tjetjenien har och ryska oligarker behöver till sin lyxkonsumtion.

Sen har vi Bashar al-Assad som med nu blivit en makttillgång för att ha kontrollen över Syrien av förbli en maktfaktor i Mellanöstern. Men inget land skulle tillåta att han få flytta dit då han flyr landet om det blir ett lyckat regimskifte i Syrien nån gång i framtiden.

Men varje land dom går in i och som NATO land ska skapa fred tar dom alltid parti för en korrumperad diktator och tycker övriga NATO och FN länder med demokratiska grunder överdriver dom negativa effekterna av att Ryssland domineras. Men då ser ju Putin och hans säkerhetsråd ur en maffia korrumperad oligark synvinkel är så långt ifrån vad landets befolkning såväl i Mellanöstern som på hemmaplan strävar efter. Så man kan faktiskt säga dom är oligark vis fartblinda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar