fredag 13 januari 2017

REX TILLERSSON NY UTRIKESMINISTER USA...


Lyssnade till Rex utfrågning och då fick jag en konstig magkänsla och den var inte positiv. Att Rex kommer att grumlas av det stora aktieinnehav han har i Exxon Mobil och dom företag som Exxon har pågående affärer. Här i Sverige kan en affär ta i registrering 7 arbetsdagar till en månad beroende hur överens man är i affären. Lite längre till om företagen ligger i olika länder. Med strategiska planer kan lika på ett företagsbord i några månader till 1 år innan man skrider till verket. Det innebär att Rex känner till Exxons kommande affärer som nu ligger under sanktioner.

Då det gäller miljön är den en sektor inte han överhuvudtaget har en aning om. John Kerry en gammal krigsveteran från Vietnamkriget insåg vad olika vapen kunde åstadkomma mot människor och natur, vilket han gjorde klart för USA'S politiker då han var general. 
Tror mer Rex med den långa karriär han haft inom oljebranschen så kommer han inte att visa lika stort intresse för miljön som John Kerry gjorde. Sen har ju Rex den filosofin för att få igenom en affär så kör en falsk positiv fasad tills du har  avtalet skrivet och betalt. Vad jag inser om Rex är att samma sätt tror Trump och Rex att man kan göra inom politiska sektorn vilket inte riktigt stämmer dom kan endast vara partiska ur affärsetisk synvinkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar