måndag 16 januari 2017

BREXIT HAR SPÅRAT UR...


Det har spårat ur för vissa människor i England och i städerna. Det råder inget sammanhang i städerna mellan politikerna och en del av befolkningen.

Folk på gatan, den vanliga människan, Trump anhängare vill köra ut folk ur landet som är utlänningar även dom som har jobb. Inkluderar också företagare.

Så det är hög tid för Boris Johnson och hans politiska kollegor förklara hur det är att ha affärskoncerner runt om i världen. 

Men nu gör jag ett försök. Det är så då man har en produkt som säljs, i olika länder där man har låg företagsskatter men också en valuta som är varierad med USA dollarn och euron. En del företag som säljer mycket produkter i dollar och euro söker att land där tillverkningen och exporten ger bra avkastning på den produkten. Sen kan ju faktiskt företagaren komma på en ny produkt som säljer i en annan del av världen med en annan valuta. Då ser man som företagare vars man placerar fabriken som ska tillverka produkten och därmed skapa jobb i andra länder.

Det är så världen har nu utvecklas till, ett globalt företagande innebär i verkligheten att man bor i ett land men kan ha företag i olika länder för att man utgår från vilka länder kunder baserar sig på och produktionskostnaden är på en viss nivå. Men det är viktigt också att tillgängligheten till dom länder där kunderna finns är nära och slipper långa transportsträckor av miljöskäl.

Då det gäller BREXIT och den alltmer aggressiva folket mot dom utländska arbetande EU medborgare som jobbar i olika företag i olika delar av England. Då omgivningen i dessa engelska städer fått veta bland annat att svensk jobbar i ett företag så har en vålds mobb samlats utanför företaget. Och detta är inte acceptabelt, det kan innebära att England med dess politiker blir totalt beroende av Donald Trumps löften att han ska göra England fantastiskt välmående med flera Trump bolag i England. Och övriga utländska företag kan ju nu börja leta nya länder att etablera sig i. Vilket innebär närmare 100 000 jobb försvinner i ett trollslag i BREXIT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar