onsdag 27 april 2016

BANKERNA & SVENSKA REGERINGEN...

Det är inte lätt att vara svensk. Regeringen uppmanar oss svenskar att börja ha sparkonto och börja spara pengar på våra banker. Och då tänker vi svenska medborgare okej det låter väl som en bra ide. Och börjar spara för våra barn och oss själva. Och då tycker man ju att lite ränta för våra sparade pengar vill man ju ha. Det tycker ju också våra kommuner, företag och föreningar är en bra ide och gör sitt bästa för att ligga på pluskonto för att ha hög kreditvärdighet hos finansinspektionen då uppstår en liten bestraffning för det.

För privatpersoner så blir det en mindre minusränta och för företag, föreningar och kommuner blir det en större avgift för att ha för mycket pengar på banken. Det kostar för mycket att ha personal som hanterar dessa saker.

Här råder oss ekonomer från stat och banker och ekonomiska konsulter att spara pengar på bankkonto men även ha aktier eller fonder  om man inte vill spara pengar på hög så att säga.

Men dom flesta bankkonton har minusränta och nåt enstaka sparkonto har 0,01% i + ränta på sparat kapital vare sig man är privatperson , förening,företag. Sen på det kommer ju det årliga 0.5% skatt på kapital på bankkonton. Så hur än du spara silas det på bankontot om du har spärrat det för några år med skatter och avgiftskostnad.

Men som tur är vi svenskar ett härdat folk, vi tar det med ro och hittar nya sätt att skaffa nya sätt att spara kapital och hamna på plus med att förvalta våra privata tillgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar