söndag 10 april 2016

FN OCH EU LÄNDERNA...

Sen att FN kritiserar EU länderna tycker jag är lite fel. EU länderna försöker hantera denna största flyktingkris i historien så att våra ekonomiska samhällssystem inte ska kollapsa för att kunna hjälpa i längden. För även om våra hjärtan vill hjälpa så har alla länder en gräns för vad dom ekonomiska resurserna räcker till. 

Vi ska inte glömma hur USA ger bistånd. Deras bistånd till länder i kris kostar alltid en statlig naturresurs som försätter landet i en permanent fattigdom. Det sista och tydligaste är Afghanistan där George Bush jr tog detta land enda 2 mineral gruvor värda över en miljard. Och bokstavligen tömmer gruvan och skeppar råmaterial direkt från Afghanistan till USA och full kassaklirr för USA statskassa och noll till Afghanistan. Varför dom har militär därnere i Afghanistan är för dom vaktar gruvorna från plundrare och Talibaner. Det är endast amerikansk personal. Och detta är godkänt av FN:s säkerhetsråd. 

Så det är en viss skillnad hur EU länderna ger bistånd och USA. Och FN håller ekonomiskt på att kollapsa, så hantera bistånd som USA kommer nog inte som nån överraskning bara inte FN överlämnar dom tagna naturtillgångarna till USA som är värdland för New Yorks kontor. Har man som Bush och nu Trump börjat mynta och kräva betalning för bistånd till länder i kris som försätter dessa länder i permanent kris och fattigdom ska man inte fördöma hur EU länderna hanterar flyktingarna. Sen ska man inte glömma DAESH skickade terrorceller bidrar också till den humanitära kris mot sina egna befolkning som uppkommer i dagens läge för att man nu måste ha större säkerhetskontroller som slukar större del av statens finanser. Och större fokusering på flyktingkrisen och mindre ekonomisk fokusering på statliga affärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar