fredag 1 april 2016

ÖKAD RYSK VAPENFÖRSÄLJNING...

Jag förstår att Putin och oligarkerna är jätteglada för Ryssland ökade vapenförsäljning. Det ger mindre intäkt till ryska staten men betydligt större klirr i oligarkernas plånbok i och med att oligarkerna äger större delen av vapenindustrin, urangruvor, kemiindustrin,gruvorna, oljebolagen och större delen av dom ryska bankerna,kärnkraftsverken och anriknings verket, dom är snyggt fördelat mellan Putin och hans gamla KGB kompisar och deras vuxna barn.


Och ve den som går mot han och hans oligarkers giriga framfart i Ryssland och har mage att kritisera hur han och hans kompisar styr ryska federationen då skickar han dödliga bulldogg Tjetjenska Kadyrov och hans elit soldater för att tystna alla kritiska röster om vad som egentligen pågår i Ryssland.


Och trotts att i vissa områden med kärnkraftsverk och anrikningsverk där mätarna för radioaktivitet går upp i röda varningssiffror så rycker han bara på axlarna och säger så länge ingen oligark så är det ingen fara, övriga är inte värda att offra för mycket skydd på eftersom han inte vinner ekonomiskt på dom.


 Men det är intressant att se dom länder som enbart ser till hur effektiva vapen dom kan köpa av dom ryska oligarkerna och Putin. Men samtidigt som dom gör det så stärker dom deras aggressiva ego och kallsinniga framfart mot Ukraina. Så då får ju också Putin pengar till att göra fientligt övertagande av Balkanländerna sen. Men för att inte få folket emot sig så strör han ut allmosor som mutor så dom inte ska opponera sig för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar