söndag 17 april 2016

VARFÖR ANVÄNDA KADYROV ELITSOLDATER I RYSSLAND ?

Denna lilla Putin breddar sin makt förutom FSB, armen och Ramzan Kadyrovs elitsoldater så har han dessa som sin privata arme mot politiska demonstrationer. Dom kan hantera demonstrationerna som dom vill, dom har straff frihet. Vilket gör Kadyrov ännu mer maktfullkomlig.

Men hetsar ryska polisgrupperna mot varann i tävlan att vinna Putins gunst, men skapar ett politiskt och socialt kaos och anarki i dom lägre flankerna med större osämja och tävlan mellan grupperna i det ryska samhället. Även om det tar år att implementera skapar det en direkt effekt med militären och Kadyrovs elitsoldater i Ryssland.

Men här kommer den jäkla knorren på detta nya dekret samtidigt som han stärker Kadyrovs makt i Ryska federationen förutom i Tjetjenien så försvagar han Kadyrovs makt och underställer Kadyrov i svarsställning direkt till Putin.

Jäklar man inser att Putin vet  hur Panama manöver fungerar fullt ut, snacka om en serie lagstridiga och oetiska kullerbyttor som skapar mer död och våldsamheter än nödvändigt. Men som sagt om man ser helheten så blir det en jäkla säkerhetsstyrka till Putin förfogande när han behöver den.

Kan det vara så att han tänker sen framöver få oligarkerna att skriva över 80% på ryska staten och ge tillbaka lite heder åt namnet Putin. Och återfå lite mer värdighet. Ja det återstår att se, det är endast Putin som vet ur det kommer att sluta, för beslutet ligger hos honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar