tisdag 5 april 2016

SKATTEMORAL I VÅR VÄRLD...

Att världens rikaste delar av världens befolkning ska ha en särskild gräddfil gör att aggressionen mot rika människor blir permanent. Sen ska dom sitta på sina höga hästar och neka till att planera skatteflykt det kallar jag ekonomisk brottslighet. Att knarkkungar, ekobrottslingar och Rysslands oligarker gör det är helt klart, inte nåt politiker, elitidrottare, företagsledare inte ska beblanda sig med.

Sen har ju också al-Assad tvättat och förökat sina pengar för att kunna finansiera sina krig mot som han tycker är värsta fiender som hotar hans enmans styre i landet Syrien. 

Att istället för att investera i aktier och fonder eftersom man tjänar pengar och får pengar sen övriga då månatliga kostnader är betalda och det blir över och man investerar så på det sättet ökar och stabiliserar sin förmögenhet helt lagligt och öppet med mindre skatter och helt klart inga ekonomiska bestraffningar för.
Och finner man inte den lösningen heller då innebär det i praktiken att det är terror eller ekonomisk brottslighet eller knark som ligger bakom pengarna i brevlådeföretag i skatteparadisen.

Det handlar inte om att man ska ta 30-50% av dom rikas pengar men mellan 0,5-20% kan man smälta för då har man ju 80% kvar till mera produktiva investeringar till nya företag förhoppningsvis. Men det visar att man har en etisk moral som människa även om man sitter på tiotals miljarder och inte förlorat kontakten med verkligheten och insikten om vad som är rätt och fel som för vidare till kommande generationer.

Sen kommer vissa länder inte ha sina åklagarämbeten att genomföra någon undersökning och det föreligger nåt olagligt bakom pengatvätten. Och dom länder kommer att förlora affärsförtroende mot andra statliga och privata tänkta affärer på goda grunder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar