måndag 11 april 2016

PUTIN & KADYROV 2...

Putin och Kadyrov den tjetjenska DAESH ledaren som hjälpte den Georgiska Ismail som sköt ihjäl 28 poliser november 2014 från polisstationen via Ryssland till Syrien.

Och med att denna extrema aggressiva islamistiska ledaren som styr Tjetjenien med järnhand som får Alexander Lukasjenko att verka som en kissekatt.

Med tanke på att han offrade några av sina soldater som dödade Nemntsov så vill han nog mest troligt ha sin belöning precis som efter hans soldater paraderades upp för massmedia utan att dess ledare åtalades. 

Nu börjar Vladimir Putin verkligen tappa kontrollen över Ryssland och Krim. För det finns ett kärnkraftsverk som DAESH vill åt och att med Kadyrov helt öppet sympatiserar med DAESH och Putin belönat honom för mordet på flera oppositionspolitiker och flera kritiska röster, så tycker väl Kadyrov att Putin inte kommer att straffa honom för han skjuter några betydelselösa poliser. För det var ju enligt dom betydelselösa 28 poliser i Tjetjenien som också dog. Så några till betydelselösa ryska poliser gör väl ingen skillnad.

Nu är frågan efter att DAESH attentat så nära Krims kärnkraftsverk, kommer Putin att ge han medalj eller att åtala honom. Så att inte Rysslands polis blir mer förlöjligad i allmänheten och oligarkernas ögon. Har Putin och hans kompisar glömt helt och hållet åren och poliskänslan för dagens ryska polis. Eller föraktar Putin polisen för att han och hans oligarker nu är på dom kriminellas sida. Vad han nu gör kommer att avgöra hans politiska karriär som fredsmäklare i arab regionen, hoppas han själv inser det eller om han slaktar sin egen trovärdighet som polis/politiker/president.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar